Okt 02,2023 Categories: MasszázsStresszMór

Mi köze a masszázsnak a stresszhez, tényleg tudja csillapítani?

A masszázs közvetlenül a bőrre és az izmokra hat, ezáltal pedig közvetetten minden másra is a szervezetben, az idegrendszertől kezdve a csontokon, ízületeken át a belső szervekig. Serkenti a vérkeringést, az anyagcserét és a kiválasztást is. Feloldja az izomgörcsöket, izomfeszüléseket és kellő mennyiségű vért juttat a perifériákra. Ezek a hatások megnyugtatják az elmét, a légzést, így segít a relaxációban, segít nyugalomba kerülni.

A stressz, a szorongás életünk számos területén jelen van, mindennapjaink részévé vált, ez kihat lelki és testi egészségünkre, teljesítményünkre, kapcsolatainkra. Ha nem kezeljük megfelelően fizikai problémákat, betegségeket is okozhat pl. megemeli a vérnyomást, rontja az immunrendszerünk működését ezáltal csökkenti az ellenállóképességet stb.

Tudjuk, hogy a testi és lelki egészség nem választható el egymástól és a testet ellazító masszázs megnyugtatja a lelket is. Az érintés csodálatos dolog, a masszázs nagyon jó hatással van az idegrendszerre, ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, oldja a szorongást. Sokak számára az ellazulás, a relaxáció nehéz feladat, de masszázs alatt a test ellazul és feltöltődik pozitív energiákkal, így garantált a nyugodt állapot elérése.

Szabadulj meg a stressztől, jelentkezz be hozzám még ma!

Ha még nincs időpontod, ne várj tovább, jelentkezz be hozzám! 06 20 361 1555