Nov 05,2023 Categories: AyurvedaAbhyangaMór

És lássuk a további anyuvedikus őszi tippeket

Rendszeres olajos masszázs
Most, hogy az időjárás hidegebbé és szárazabbá válik, tápláljuk bőrünket és nyugtassuk meg idegrendszerünket rendszeres olajos masszázzsal. Nagyon jók erre a természetes olajok, a szezám és a mandula olaj különösen hatékonyak a szárazság csökkentésében. A masszázs javítja a vérkeringést, pihnentet, nyugtat és jó közérzetet biztosít. Érdemes rendszeresen beépíteni mindennapjainkba.

Ha épp nem jutunk el masszőrhöz az önmasszázs is nagyon hatékony dolog.

Mozgás! Hajrá!
A testmozgás erősíti az agnit (emésztő tűz), elégeti a méreganyagokat, így a rendszeres testgyakorlat egy állandó része az ájurvédikus életmódnak. Természetesen ilyenkor is, a váta évszakban is érdemes beiktatni a mozgást a mindennapokba. Testtípusodnak megfelelően kicsit könnyedebb, „lassabb” (váta) vagy intenzívebb, erőteljesebb (pitta, kapha) mozgásformát tudsz választani magadnak, ami motivál, örömet okoz. Ha épp más nem fér bele az életedbe, legalább napi sétákat vagy néhány otthon is könnyen végezhető jógagyakorlatokat csinálj, jót fog tenni, úgyhogy hajrá!

Irány a természet
Igyekezzünk minél több időt a természetben tölteni, használjuk ki az őszi napsugarakat, szívjuk magunkba, töltődjünk fel. Ez segít harmóniába kerülni, javítja hangulatunkat. Az őszi színek, az őszi természet csodálatos.

Az Ayurveda őszi ajánlásai az évszak változó tulajdonságaihoz való alkalmazkodás körül forognak. Ha testünket és elménket meleg, tápláló ételekkel és odafigyeléssel, gondoskodással ápoljuk, összhangban lehetünk a természet átmenetével, és élvezhetjük az ősz szépségét és harmóniáját.

Az ajurvéda egy rendkívül személyre szabott gyógyászati rendszer, és az ajánlások az egyedi testalkat és az aktuális egyensúlyhiányok alapján változhatnak. Egy ajurvédikus szakemberrel való egyeztetés személyre szabott útmutatást nyújthat, hogyan optimalizálhatjuk egészségünket a változások e gyönyörű évszakában.

Ha meleg olajos ayurvedikus masszázsra vágysz, jelentkezz be hozzám Mórra vagy Székesfehérvárra (06 20 361 1555 vagy itt facebookon)